Het appartement is een van de 16 unieke appartementen in het Broederhuis in Dongen. Het appartement is gelegen op de bovenste etage onder de kap en is een hoekwoning. Er komt van 3 zijde licht de woning in, maar de bestaande ramen zijn relatief klein. In het ontwerp is daarom gekozen om de leefruimte; keuken en woonkamer, op de hoek te plaatsen en een dichter volume te creëren waar het slaapvertrek en de badruimte achter zitten. De bestaande zoldervloer is er deel uitgebroken om een vide te maken boven de keuken en woonkamer. Spanten en dakconstructie zoveel mogelijk in het zicht gelaten. Direct aan het dak is de afzuigkap bevestigd, hierdoor kan onder de afzuigkap doorgekeken worden en lijkt de ruimte nog groter.

In het dichte volume; slaapvertrek en badkamer is de gekozen voor een doorlopende functie. Deze wordt ondersteund door het maatwerkmeubel die als nachtkast en wastafelmeubel dient.

Recensie opdrachtgever:

“Ilse, een vrouw met een enorm inlevingsvermogen!

Op het moment dat je een appartement koopt als een vierkant leeg vak dat je geheel naar eigen zin kan/mag indelen en inrichten, denk je dat je een lot uit de loterij hebt gewonnen.

Als de eerste euforie voorbij is, schiet je in de paniekmodes want zoiets heb je nog nooit eerder gedaan.

Dit zijn de momenten dat je iemand nodig hebt met ontwerp kwaliteiten, ruimtelijk inzicht, inlevingsvermogen én bouwkundige kennis.

Wij hadden het enorm getroffen dat Ilse bij het bouwproject van 16 appartement betrokken was en ze heeft ons op een fantastische wijze bijgestaan.

Tijdens de eerste gesprekken heeft zij zich een beeld gevormd van wat we willen en aan de hand van foto’s van onze huidige inrichting heeft ze dit beeld verder versterkt.

Ilse kan op een hele ongecompliceerde manier aangeven wat niet alleen mooi maar ook erg functioneel is en bezit ook nog de bouwkundige kennis om het technisch uit te kunnen laten voeren.

Ze denkt niet in vaste patronen, maar komt met hele verrassende ideeën, tegenwoordig heet dat met een mooie term “out of the box” denken.

Ilse is ook eerlijk en recht door zee, niet door ideeën van ons af te kraken maar juist door aan te geven hoe je nóg meer rendement en creativiteit uit andere oplossingen zou kunnen halen.

Omdat mijn echtgenote moeite heeft om twee-dimensionaal om te zetten naar drie-dimensionaal, lees vanuit een platte vlakken, tekeningen en foto’s een “echt” beeld te vormen, heeft Ilse het hele appartement in 3-D getekend.

Er gaat dan een wereld voor je open en vervolgbeslissing worden een stuk eenvoudiger genomen.

Het eindresultaat is echt geweldig en we wonen inmiddels in een prachtig appartement!

Natuurlijk vindt iedere bewoner dat van het eigen appartement, maar bezoekers die rondleidingen krijgen in ons appartementencomplex zijn zonder uitzondering dezelfde mening toegedaan.

Mocht u nog twijfelen, kijk dan gerust naar de bijgevoegde foto’s en de 3D-tekeningen en overtuig u zelf.

Zoekt u een creatieve ontwerper of interieurarchitect die “out of the box” kan denken en u verder helpt bij de indeling en inrichting van uw woning: ga dan in zee met Ilse en zult er geen spijt van krijgen.

Ilse, bedankt voor het ontwerpen van ons prachtige appartement!

Lizzie & Sjaak”

  • OPDRACHT:Van Zon
  • LOCATIE:Dongen
  • JAAR:2017
  • PARTNERS:
  • CATEGORIE:Interieur architectuur, meubelontwerp, lichtplan, elektraplan
TOP