Vrijstaande
woning
Fam. Gecsöler

Deze vrijstaande woning is gelegen in het dorp Hank en staat op een royaal perceel met veel groen en een vijver vlak naast het huis. In het verleden is het pand met twee bouwlagen uitgebreid. Hierdoor is er zowel in het interieur als het exterieur een splitsing ontstaan. Het ontwerp is vanuit het interieur vormgegeven en het exterieur daarbij meegenomen. De hal op de begane grond heeft in zijn bestaand vorm erg veel ongebruikte ruimte. In het nieuwe ontwerp is de hal eenvoudiger en ruimer opgezet; er een vide gecreëerd door de dakkapel erbij te trekken. Op die manier krijgt de entree licht en ruimte en staat boven met beneden in contact. Door verticale houten delen toe te passen krijgt de hal een warme uitstraling. Dit materiaal is doorgezet op de voordeur en aan de buitenzijde. De voordeur is beter zichtbaar vanaf de straat door de houten delen en de verbreedde pui inclusief unieke postbus en verlichting.

In de woonkamer staat de open haard centraal. De haard is uitgebreid met houtopslag en boekenplanken. Deze uitgebreide kubistische haard refereert naar de Kaäba in Turkije. De woonkamer en keuken kunnen in het ontwerp nog van elkaar gescheiden worden, passend bij de Turkse traditie.

Op de 1e verdieping is de zoldervloer verwijderd en wordt de ruimte tot de nok bij de kamers getrokken. Er is een extra toilet voorzien en voor ieder zoon en dochter een slaapplek. Het ouderlijk slaapvertrek bevindt zich op de begane grond. Achter dit slaapvertrek zit de eigen badkamer. De 5,5 meter lange kledingwand verbindt het slaapvertrek met de badkamer en zorgt voor extra veel opbergruimte.

Bestaande raam en deuropeningen in de gevel zijn zoveel mogelijk gehandhaafd met uitzondering van de voordeur omdat dit de eerste kennismaking is met de woning en de dakkapellen omdat het dak volledig opnieuw geïsoleerd is en opnieuw bedekt is met pannen om het verschil tussen hoofdgebouw en bijgebouw op te heffen.

Uitvoering gestart in 2017, foto’s resultaat komen eraan.

  • OPDRACHT:Gesöler
  • LOCATIE:Hank
  • PARTNERS:
  • CATEGORIE:Architectuur, Interieur architectuur
TOP