Tuindesign
Fam. De Bie

De wens van de opdrachtgevers was om een tuin te hebben die naast sfeervol vooral erg praktisch en onderhoudsvrij diende te zijn. Daarbij stond vast dat de blauwbeige ‘kasteeltegel’ terug moest komen in het ontwerp. Het concept achter het ontwerp is gebaseerd op een analyses. De eerste analyse van de tuin die laat zien dat er een flink hoogteverschil zit. De tweede analyse naar het gebruik van de tuin verdeelt de tuin bijna automatisch in 3 delen;

1. Tegen de achtergevel van de woning een terras voor 10 tot 12 stoelen met een buitenkeuken. Dit is ook de enige locatie waar de zon het langste op staat.

2. Achterin de tuin een nieuwe overkapping met bergruimte voor 4 fietsen en de containers. Uitdaging in dit ontwerp zit hem in het wegwerken van de praktische elementen en het samenvoegen van alle wensen die bij de bewoners soms lijnrecht tegenover elkaar staan.

3. Tussenin ontstaat een vrije strook. De overbruggingszone van het ene terras naar het andere terras. Hier wordt het hoogteverschil in de tuin mee opgevangen en ontstaat de mogelijkheid om de gladde keramische ‘kasteeltuintegel’ in het midden van de belangstelling te leggen.

Het ontwerp lijkt als een puzzelstuk precies te passen bij de opdrachtgever, de tuin en de gekozen tegel.

Recensie opdrachtgever

“Nadat we zelf geen idee hadden hoe wij die ene gave tegel in onze tuin konden verwerken, zijn we om de tafel gegaan met Ilse. Zij heeft heel zorgvuldig, met een open blik en een forse dosis creativiteit naar onze wensen geluisterd en dit in een fantastisch, goed uitgewerkt bouwkundig plan verwerkt. Met de 3D tekeningen werd het allemaal inzichtelijk”.

  • CLIENT Familie De Bie
  • YEAR 2018
  • WE DID Ontwerp
TOP