WOW Burger
Korte lijnbaan
Rotterdam

WOW is een nieuw fast-foodrestaurant in een slow-food jas. Verse producten en kwaliteit staan voorop in combinatie met het toegankelijk maken van fastfood voor alle culturen.

Na de succesvolle lancering van het eerste WOW restaurant aan het Zuidplein wordt WOW De Korte Lijnbaan de officiële 1e vestiging met verbeterde WOW-concept. Bij het door ontwikkelen van het fastfood-model komen opnieuw vormgeving, marketing, huisstijl en positionering onder de loop.

Het pand in De Korte Lijnbaan is onderdeel van een Rijksmonument en kenmerkt zich door de strakke bouwmaten (stramienmaten), de hoge plafonds en de 4 meter-strook aan de achterzijde met het afgesloten trappenhuis. Het interieurconcept achter WOW stelt zich met respect op naar de architectonische waarde van zijn panden en functioneert los van zijn context.

Dat resulteert in een ontwerp waarbij de keuken zich niet achter de schermen bevindt maar centraal staat. Bezoekers kunnen rondom de keuken lopen, zich terugtrekken in prettige zithoeken of rustruimte (gebedsruimte), bij het raam naar de voorbijgaande winkelaars turen, aan de stamtafel met de hele familie of in de ballenbak ploffen om te ontladen. Voor iedere bezoeker is een passende zitplaats ontworpen.

In kleur en vormgeving blijft de het concept eenvoudig. Met verlichting wordt de architectuur, en met name het plafond met daarop de ruwe bouwstructuur geaccentueerd. Daarbij zorgt het diffuus licht dat door het plafond wordt weerkaatst voor een niet alledaagse fast-food-beleving. De kleur van WOW is geel en staat voor vrolijkheid, licht, ruimte en herkenbaarheid. De basisvorm van de keuken heeft afgeronde hoeken, in tegenstelling tot de ruimte zodat duidelijk onderscheid tussen origineel en nieuw ontstaat. De vorm van de keuken wordt doorgetrokken tot in de kelder zodat boven wordt verbonden met beneden. Beneden staat het familiaire band centraal en zijn overige functies rondom de kern gesitueerd.

Logo en verpakkingsmateriaal is in samenwerking met Grafisch Vormgever Noah Smulders tot stand gekomen. De letters van WOW zijn opnieuw vorm gegeven en zachter gemaakt. Het verpakkingsmateriaal is fris, eenvoudig en nog steeds herkenbaar als fast-food.

Decoratie, meubilair en aanpassingen in het concept zijn in de uitvoering aangebracht door een architect en aannemer uit Turkije.

  • OPDRACHT:WOW Burgers Fries Chicken
  • LOCATIE:Rotterdam, Korte Lijnbaan 21-23
  • PARTNERS:Architectenbureau Kees Jacobs BNA
  • CATEGORIE: Interieur architectuur, Interieur architectuur, Grafisch ontwerp
TOP