About

Ilse Snoeren

Mijn hart voor architectuur en de bouwde omgeving werd al vroeg aangewakkerd. Ik kan me de sloop van de oude leerfabriek aan de overkant van onze straat nog goed herinneren. Er werd een winkelcentrum ‘jaren 30 stijl’ uit de grond gestampt, zoals vele winkelcentra in die tijd. Wij woonde in een jaren 30 huis en de fabriek was ook uit die bouwtijd. Ambacht, functionaliteit en aandacht gingen destijds arm in arm. Door mijn interesse in architectonische waarden in combinatie met mijn analytische aanpak wordt een ontwerp onlosmakelijk verbonden met de context en staat altijd ten diensten van zijn nieuwe gebruiker: jij.

Verder Ik ben dol op complexe ontwerp vragen. Dit zijn opgaven die gaan over herbestemming van monumenten, conceptontwikkeling van een nieuw merk, energie 0 op de meter, circulair bouwen of projecten die vragen om een andere blik. Uiteraard kan ik hier nog uren over door praten, dus als je graag meer wil horen nodig ik je bij deze uit voor een kopje koffie.

Visie

Ilse Snoeren interieur & bouwkunst is een allround ontwerpbureau dat de uitdaging ziet in het creëren van grote visuele aantrekkingskracht. Het bureau zet zijn deskundigheid graag breed in en werk met veel enthousiasme aan een grote diversiteit van projecten. We zijn er voor de particulier, de horecaondernemer, planontwikkelaars, bedrijven & organisaties. Het werkgebied strekt zich uit van particuliere woningbouw, meubelontwerpen, tuinontwerpen en lichtplannen, tot het maken van een compleet conceptontwerp voor nog te realiseren projecten.

Door de holistische aanpak wordt zowel de (gebouwde) omgeving als de maatschappelijke en sociale context in het ontwerp betrokken. We houdt een oogje in het zeil als het gaat over respect voor de omgeving en (monumentale waarde) karakteristieken van het pand. Behoud van cultureel erfgoed. o.a. Rijksmonumenten en de historie in combinatie met eigentijds ontwerp en design.

Input voor het ontwerp halen we grotendeels bij de opdrachtgever. Door interactie; samenwerking en goede discussies, leveren ze een bijdragen in het creatieve proces ontstaan er verrassende en vernieuwende resultaten.

Waarom dit bureau?

In een wereld vol bouwers, knutselaars en ontwerpers een wil ik betrouwbaar platform bieden. Dit start al bij het niet overschrijden van uw budget en daarnaast vanuit het ideaalbeeld dat een ontwerp- en bouwproces vlot kan verlopen zonder al te veel gedoe met alle betrokken partijen. De sleutel: betrouwbare partners onder een dak. Samen met diverse experts is het mogelijk om een opdracht van A tot Z te voltooien.

Duurzaamheid

Er worden steeds meer vragen gesteld over de herkomst van producten en hoe lang producten mee gaan. Circulair bouwen en duurzaam bouwen is iets waar we steeds meer rekening mee houden. Als ontwerpers hebben we een verantwoordelijkheid bij het informeren van de opdrachtgever en de mogelijkheden. Wetende dat duurzaam bouwen een investering is kunnen we je laten zien hoe je energie 0 op de meter kunt creëren en hoe lang producten mee gaan. Dan weet jij of je het de investering waard vind of hoe je dit in etappes kunt nastreven.

Partners

TOP